martes, 18 de octubre de 2011

L'activista Gracia Trujillo, candidata de Izquierda Unida





IU inclou en les seves candidatures electorals a la sociòloga Gràcia Trujillo, entre d'altres activistes LGTBIQ.

L'històric compromís de IzquierdaUnida amb la lluita pels drets de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals es veurà reforçat en les eleccions generals de novembre amb la inclusió en les seves candidatures de reconegudes activistes del moviment LGTBIQ. Especialment IU farà una aposta ferma i clara per la visibilitat de les dones lesbianes i la joventut LGTBIQ.

IU presentarà com a número deu al Congrés dels Diputats per Madrid, a la feminista Gràcia Trujillo, autora de "Desitjo i Resistència: Trenta anys de mobilització lesbiana a l'Estat Espanyol". A més de ser una destacada activista, Trujillo és Doctora en Sociologia per la Universitat Autònoma de Madrid, docent i escriptora. Ha col · laborat en diversos treballs col · lectius sobre identitats col · lectives, moviments socials i sobre teories i pràctiques polítiques feministes i queer, com el "Eix del mal és heterosexual. Figuracions, pràctiques i moviments feministes queer "," Una discriminació universal. L'homosexualitat sota el franquisme i la transició ", o" cossos polítics i Agència. Reflexions feministes sobre Cos, Treball i Colonialitat ", entre altres. Gràcia Trujillo va formar part del projecte de la casa okupada de dones "La Eskalera Karakola" (Madrid) des dels seus inicis a finals dels anys noranta, i ha estat cofundadora i integrant de diversos col · lectius feministes queer, entre ells el Grup de Treball Queer ( GTQ).

Gràcia Trujillo estarà acompanyada en aquesta candidatura per altres activistes LGTB. El número divuit de la llista d'IU per Madrid l'ocuparà l'activista de RQTR, Alberto Hidalgo, politòleg i Coordinador Federal d'Aleas IU, i el número trenta-tres, Carlos Perandones, Co-coordinador de l'Àrea de Llibertats Sexuals d'IU-CM.

Desde ALS IU-CM asseguren que "les eleccions del 20-N són fonamentals per frenar la dreta que amenaça els nostres drets i impedeix que la democràcia sigui efectiva". Segons aquesta àrea LGTBIQ, el programa d'IU en matèria de llibertats sexuals "part de la convergència i el debat amb el moviment LGTBIQ, amb l'objectiu de portar a les institucions la veu i les demandes de les transmaribibolleras d'esquerres. Per això, és un orgull poder comptar amb activistes com Gràcia Trujillo en les nostres files per aconseguir formar un front d'esquerres potent que defensi les conquestes del moviment LGTBIQ i treballi per nous avenços socials ".

No hay comentarios:

Publicar un comentario